Dogodki

Sonce je močno sijalo, ko smo se dijaki naše šole podali na pot proti edinstvenemu športnemu dnevu. Z navdušenjem in pričakovanjem v zraku smo se odpravili na dolgo pot proti podjetju v našem čudovitem mestu Maribor – Comtrade. Nismo vedeli, da bo ta dan poln navdiha, učenja in kančka prijateljske tekmovalnosti.

Ob prihodu v podjetje nas je presenetila skromna zunanjost stavbe Comtrade. Ko pa smo vstopili v notranjost, se je pokazala prava lepota in organiziranost delovnega prostora. Elegantna zasnova in sodobno vzdušje sta bila dokaz inovativnega duha podjetja.

Za tiste, ki skupine Comtrade ne poznajo, je to podjetje za programsko opremo in strojno opremo IT s koreninami v Beogradu v Srbiji in sedeži oddelkov v Bostonu, Dublinu, Amsterdamu in Ljubljani. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1996 in se je uveljavilo z razvojem strojne opreme in velikih sistemov za shranjevanje programske opreme za ustanove in korporacije ter z ustvarjanjem iger na srečo.

Medtem ko smo pozorno poslušali kul in karizmatične predavatelje, smo pridobili dragocen vpogled v svet tehnologije in notranje delovanje uspešnega podjetja. Strast in navdušenje ekipe Comtrade sta bila nalezljiva, učenci pa smo z veseljem vsrkali vsako informacijo.

Vrhunec dneva je bil razburljiv skupinski izziv, ki je preizkusil našo ustvarjalnost in timsko delo. Razdeljeni smo bili v skupine in smo morali ustvariti lastno podjetje. Stava je bila visoka, saj je zmagovalna skupina prejela posebno darilo – vrečko Comtrade za vsakega člana skupine.

Medtem ko smo dijaki snovali možganske nevihte in sodelovali, smo se skupine sprehodile po impresivni stavbi podjetja. Na ogledu smo lahko iz prve roke videli najsodobnejšo tehnologijo in inovativni duh, ki sta podjetje Comtrade pripeljala do uspeha.

Nazadnje je prišel trenutek resnice, ko je vsaka skupina stopila na oder in predstavila svoje zamisli o podjetju. Zrak je bil poln pričakovanja, ko smo dijaki pokazali svojo ustvarjalnost in iznajdljivost. Po dolgem premisleku so sodniki razglasili zmagovalno ekipo, dijaki pa smo ponosno sprejeli zaslužene nagrade.

Ko se je dan bližal koncu, smo se poslovili od sveta tehnologije in inovacij, ki smo ga raziskovali. Ko smo se vračali domov smo vedeli, da nam bo ta izjemen športni dan zagotovo ostali v spominu še vrsto let. Ta izkušnja nam ni le razširila obzorij, ampak nas je tudi navdihnila, da sanjamo na veliko in verjamemo v moč lastne ustvarjalnosti.

Žan Mudrin