DogodkiObvestilaSejem

Dogodek bo izredno zanimiv za vse dijake, ki jih zanima tujina oziroma ki razmišljajo, da bi svojo študijsko pot nadaljevali v tujini. Dogodek je najbolj primeren za dijake 2. in 3. letnikov.

Kot vsako leto tudi letos pripravljajo sejem ameriških šol, na katerem se bo kar 30 šol iz ZDA predstavilo zainteresiranim dijakom iz držav Jugovzhodne Evrope. Predstavniki šol bodo dijakom lahko odgovorili na vsa vprašanja v povezavi z možnostjo izobraževanja v ZDA (pogoji, sprejemni postopki, stroški, možnosti štipendij…).

Sejem bo imel tudi bogat spremljevalni program, saj bodo pred tem dijakom na voljo številne spletne delavnice na teme, povezane z izobraževanjem v ZDA: postopek prijave na ameriško univerzo, kako izbrati »major«, kako izbrati šole, na katere se boste prijavili, priporočilna pisma, pisanje eseja, možnosti štipendij in financiranja študija v tujini.

Dogodek bo potekal v sredo, 15. 6. 2022, od 16:30h do 19h (spletne delavnice) in od 19h do 21h (sejem) prek spleta.

Dogodek je brezplačen, obvezna pa je predhodna registracija prek: https://bit.ly/3MADrhs

 

Pripravila: Marina Kaučič, svetovalna delavka                                                                      Ravnateljica: Irena Srša Žnidarič, spec.