Dejavnosti

Elektro Maribor je v šolskem letu 2019/2020 podelil nagrade za inovativnost na strokovnem področju in odlične dosežke v izobraževanju trem najboljšim dijakom SERŠ-a, in sicer Maticu Šulcu, Primožu Pliberšku in Chrisu Zerjavicu. Vsi trije so dijaki zaključnega letnika programa elektrotehnik oz. tehnik računalništva.

Najboljši dijak, Matic Šulc, je prejel zlati znak odličnosti za dosežke pri izobraževanju in obšolskih dejavnostih. Njegovo najmočnejše področje je raziskovalno in inovacijsko delo na področju elektrotehnike v povezavi z računalništvom. Je inovator pametnega zvonca s funkcijo snemanja obiskovalca v povezavi z mobilnim telefonom, pametne električne omarice in multifunkcijskega MIDI krmilnika. Ob tem sta njegovi močni področji še logika in matematika. Je ljubiteljski fotograf, izdelovalec spletnih strani, programer in alpinist.

Primož Pliberšek, elektrotehnik, je prejel srebrni znak odličnosti za dosežke na učnem in tekmovalnem področju iz matematike in astronomije. Svojo odličnost je dokazal tudi z odličnim uspehom v vseh letih izobraževanja na SERŠ-u, kjer ga je še posebej zanimalo področje avtomatizacije. Je član šahovskega kluba in cestni kolesar.

Bronasti znak odličnosti je prejel Chris Zerjavic, in sicer za odlične dosežke na področju logike, matematike in programiranja na državnem nivoju. Je tudi aktiven športnik.

Letošnji naj dijaki niso samo uspešni promotorji elektrotehnike in računalništva, temveč tudi družbeno odgovorni mladi ljudje. Svoje znanje nameravajo nadgrajevati na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

V SERŠ-u ugotavljamo, da postanejo naši najboljši dijaki tudi kasneje v življenju na nekem področju zelo uspešni in odgovorni ljudje.

Irena Srša Žnidarič, ravnateljica SERŠ-a