SERŠ je odprt tudi za malo drugačno sodelovanje v okviru mednarodenga programa Erasmus. Študentje imajo priložnost del svojega študijskega časa preživeti v tujini.

Študenta iz Izraela in Nemčije

sta se odločila obiskati dijake naše šole, zaradi česar smo morali pouk angleščine pripraviti malo drugače.

Ob predstavitvi svoje kulture, politike in družbenega življenja sta pripovedovala o svojih matičnih deželah in svetovnih popotovanjih ter nekaj časa namenila izmenjavi informacij. Ob reševanju kviza v aplikaciji Kahoot in prijetnem kramljanju smo se sladkali s čokoladicami Kinder, ki sta jih prinesla s seboj. Zmagovalec kviza je prejel glavno nagrado – veliko čokolado z lešniki. Pouk angleščine že dolgo ni bil tako zanimiv.

“Obiskala sta nas študenta iz tujine, ki sta na izmenjavi preko Erasmusa. Eden je prihajal iz Izraela, drugi iz Nemčije. Kombinacija se nam je zdela zelo zanimiva, saj sta bila skupaj Izraelec, ki je bil jud, in Nemec. Kot vemo iz zgodovine, so Nemci pod Hitlerjevo oblastjo preganjali in pobijali jude, a med njima ni bilo zaznati nobene napetosti. Predstavila sta nam svoji državi, opisala znamenitosti in njihovo tradicionalno hrano ter običaje. Ura angleščine nam je bila zelo všeč, saj smo jo preživeli drugače kot navadno, lahko bi jo še večkrat tako.”

Leja Kočunik