Dogodki

V občini Hoče – Slivnica so minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, japonski veleposlanik v RS, nj. eks., Masaharu Yoshida, župan občine Hoče – Slivnica dr. Marko Soršak in predstavniki japonskega podjetja Panasonic (predstavnik vodstva podjetja Panasonic Masaki Arizono, manager za jugovzhodni del Evrope podjetja Panasonic Tamás Kozák in zastopnik podjetja Panasonic v Sloveniji Simon Kosič) s prerezom traku slavnostno otvorili prvi tako imenovani učni center Panasonic (HVAC), ki je namenjen prenosu znanja in tehnološkega sodelovanja.

V učnem centru, ki je v pri vrsti namenjen montažerjem, projektantom in tudi dijakom ter študentom, bodo predstavljali najsodobnejše tehnologije in pristope na tem področju. Poseben poudarek, dajejo trajni rabi in upravljanju naravnih virov ter zmanjševanj negativnih vplivov na okolje. Gre za prostor interaktivnega učenja in povezavo teorija – praksa.

Ob tej priložnosti so z mariborskima srednjima šolama SERŠ in TŠC Maribor podpisali Pismo o nameri z namenom povezovanja gospodarstva s šolskim sistemom.

Pismo o nameri so podpisali: Direktor Tehničnega centra Maribor Darko Kukovec, zastopnik podjetja Panasonic Simon Kosič in organizator praktičnega pouka na srednji elektro-računalniški šoli Maribor Benjamin Vergles.