Dosežki arhiv

Dijaka SERŠ-a Tim Cof in Martin Grosek sta sodelovala za mednarodnem filmskem festivalu ZOOM.12, ki je potekal od 21. do 23. marca 2018 v Ljubljani. Na razglasitvi rezultatov sta bila posebej omenjena kot avtorja filma, s perfektno tehnično izvedbo, ki lahko konkurira najboljšim profesionalnim marketinškim agencijam.

Mednarodni festival ZOOM.12 2018 je namenjen otroški in mladinski filmski produkciji. Do 12. marca so na festival prejeli skupno 3060 filmov iz celotnega sveta. V konkurenco za izbor najboljšega filma se je uvrstilo 71 filmov iz Slovenije in 456 iz tujine. Ožjo selekcijo je letos opravil Rok Govednik, direktor zavoda za uveljavljanje vizualne kulture VIZO.

V četrtek, 22. 3. 2018, je tako potekal ogled vseh filmov, katerim je sledil pogovor s tekmovalci in žiranti. Tim Cof in Martin Grosek sta tako svoj film zagovarjala pred žirijo. Vprašanja so bila predvsem o tem koliko časa je vzela izdelava celotnega filma, od kod sva izhajala z idejo, itd.

V petek, 23. 3. 2018, je bila svečana podelitev in razglasitev najboljših filmov v festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani.

Film Tima in Martina z naslovom “Timeless” sicer ni zmagal, je pa prejel posebno omembo žirije za “perfektno tehnično izvedbo, ki lahko konkurira najboljšim profesionalnim marketinškim agencijam.”

Žirijo so letos sestavljali: LOTOS VINCENC ŠPAROVEC, NIKA AUTOR, NACE ZAVRL, ALEŠ BELAK.

Več informacij o festivalu lahko najdete še na sledeči spletni strani: http://pionirski-dom.si/festivali/zoom12