Dosežki arhiv

Dijaka SERŠ-a Tim Cof in Martin Grosek sta sodelovala za mednarodnem filmskem festivalu ZOOM.12, ki je potekal od 21. do 23. marca 2018 v Ljubljani. Na razglasitvi rezultatov sta bila posebej omenjena kot avtorja filma, s perfektno tehnično izvedbo, ki lahko konkurira najboljšim profesionalnim marketinškim agencijam.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=0ksm_BuS1hQ” width=”500″ height=”300″]Tab 3 content[/su_youtube_advanced]

Mednarodni festival ZOOM.12 2018 je namenjen otroški in mladinski filmski produkciji. Do 12. marca so na festival prejeli skupno 3060 filmov iz celotnega sveta. V konkurenco za izbor najboljšega filma se je uvrstilo 71 filmov iz Slovenije in 456 iz tujine. Ožjo selekcijo je letos opravil Rok Govednik, direktor zavoda za uveljavljanje vizualne kulture VIZO.

V četrtek, 22. 3. 2018, je tako potekal ogled vseh filmov, katerim je sledil pogovor s tekmovalci in žiranti. Tim Cof in Martin Grosek sta tako svoj film zagovarjala pred žirijo. Vprašanja so bila predvsem o tem koliko časa je vzela izdelava celotnega filma, od kod sva izhajala z idejo, itd.

V petek, 23. 3. 2018, je bila svečana podelitev in razglasitev najboljših filmov v festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani.

Film Tima in Martina z naslovom “Timeless” sicer ni zmagal, je pa prejel posebno omembo žirije za “perfektno tehnično izvedbo, ki lahko konkurira najboljšim profesionalnim marketinškim agencijam.”

Žirijo so letos sestavljali: LOTOS VINCENC ŠPAROVEC, NIKA AUTOR, NACE ZAVRL, ALEŠ BELAK.

Več informacij o festivalu lahko najdete še na sledeči spletni strani: https://pionirski-dom.si/festivali/zoom12