Portugalska, dežela, kjer so dijaki SERŠ-a opravljali praktično usposabljanje – preberite si prispevek

“Ali res znam dovolj?”

peti marec – peti vtisi

Z dijaki smo se z vlakom odpravili na izlet v Porto, drugo največje mesto na Portugalskem. Več si oglejte na https://www.facebook.com/S3R5.mb.erasmusplus/

prvi marec – prvi vtisi

Naslednje fotografije povedo vse in še več; predstavitve pri delodajalcih, prijazni ljudje, prva poznanstva z dekleti iz Slovenije, domačnost in odlična hrana.


28. februar

Varno smo prispeli v Brago,najstarejše mesto na Portugalskem. Pot je bila dolga in zato tudi utrujajoča. Ob zgodnji uri, 3.45, smo z GoOpti prvi potniki iz Maribora krenili do Slovenske Bistrice in pot nadaljevali do letališča v Benetkah. Po temeljitem pregledu na letališču smo vstopili v letalo letalske družbe AirItalia, prestopili v TAP (portugalska letalska družba) v Rimu in tako vse do Porta. Ura je bila že 16.00, pri njih šele 15.00. Do Brage nas je ločilo samo še 50 minut z avtobusom in 10 minut peš do hostla Bracara, ki nam bo v naslednjih dneh nudil portugalsko domačnost in gostoljubje. Ker smo imeli še kar veliko časa do večerje, smo v bližnji pekarni preizkusile slastne lokalne sladice. Večerja pa: “chicken & chips”.

Tudi v tem šolskem letu se je naša šola prijavila na evropski razpis ERASMUS+ za dijake naše šole in bila uspešno izbrana. Dijaki bodo lahko opravljali 14 dni praktičnega usposabljanja pri delodajalcu v tujini, tokrat v Italiji in na Portugalskem. Ker je število dijakov omejeno, bodo izbrani tisti dijaki, ki bodo najbolj zadostili kriterijem in pogojem prijave.

povezava na FB: https://www.facebook.com/S3R5.mb.erasmusplus/