Dogodki

V ponedeljek, 15. in torek, 16. 9. 2014, bo potekal projekt »Po stopinjah Nikole Tesla v Mariboru«. V projektu bo sodelovala tudi Srednja elektro-računalniška šola Maribor:
1. Na Trgu Leona Štuklja bomo na stojnici predstavili robotke, s katerimi smo se v preteklih letih zelo uspešno udeležili svetovanih prvenstev iz robotike v Braziliji, Mehiki, Istanbul in na Nizozemskem.
2. Dijaki SERŠ-a bodo z glasbeno točko sodelovali v programu, ki bo potekal na Trgu Leona Štuklja v ponedeljek, 15. 9., ob 10.00
3. Šola SERŠ predstavlja eno izmed dediščinskih točk, ki jo bodo obiskale organizirane skupine osnovnošolcev in dijakov. Ogledali si bodo lahko nekaj eksperimentov, ki so jih v okviru raziskovalnih nalog pripravili naši dijaki (plazma zvočnik, krmiljenje bowling steze, pripomoček za varnejši vožnjo po avtocestah, avtomatizacija parkirnega prostora, krmiljenje železniškega prehoda …) in eBike,s katerim smo v preteklem letu zmagali na meddržavnem študentskem tekmovanju v izdelavi električnih koles.

plakat