Dogodki

V okviru izbirnih vsebin smo se dijaki 1. ar in 1. dr v sredo, 21. maja 2014, v zgodnjih jutranjih urah s spremljevalci odpeljali v smeri avstrijske prestolnice Dunaj. Po dobrih štirih urah vožnje z vmesnim postankom za malico smo prispeli.
Naša prva postaja je bil ogled Naravoslovnega muzeja na Trgu Marije Terezije. Navdušeni smo bili nad številnimi primerki živalskih vrst. V številnih razstavnih prostorih so nas pritegnili umetni dinozavri, praljudje in nasploh prikaz razvoja človeštva. V prvem nadstropju smo bili prevzeti nad verjetno največjo zbirko mineralov in dragih kamnov na svetu, pa tudi nad primerki meteoritov.
Ogledali smo si še razstavo fotografij Der lange Schatten von Tschernobyl oz. Senca Černobila, ki prikazuje posledice eksplozije v jedrski elektrarni Černobil.
Pot smo nadaljevali proti staremu mestnemu jedru mimo Cesarske palače oz. Hofburga do cerkve Svetega Štefana. Tam smo imeli nekaj časa za samostojen ogled mesta in malico. Ob dogovorjenem času smo se s podzemno železnico odpeljali do zabaviščnega parka Prater, kjer je bilo zelo zabavno.
Pot domov je nato hitro minila.

Dijaki 1. ar

Fotografije: Kristjan Leva in Miro Domitrović Saksida, 1.ar, Dejan Radukić, 2.ap