Dogodki

Laboratorij za energetiko – Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, že tretje leto zapovrstjo organizira Meddržavno študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles. Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, predstaviti nove tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter okrepiti ozaveščenost o učinkoviti rabi energije v prometnem sektorju.
Tekmovanje bo potekalo v sklopu Mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika – Power engineering, v ponedeljek 12. maja 2014 (v primeru dežja pa v četrtek 15. maja 2014). Letos se bodo študentskim ekipam iz domačih in tujih fakultet pridružile še ekipe dijakov iz srednjih tehniških šol.

Program:

09:00 – 11:00 Hipodrom Kamnica; Tekmovanje v premagovanju razdalje, kjer se preverja zmogljivost baterije.

11:30 – 12:30 Cesta za tremi ribniki; Tekmovanje v premagovanju naklona, kjer se preverja moč motorja.

15:00 – 17:00 Vrhnje parkirišče Europarka; Tekmovanje v spretnostni vožnji, kjer se ocenjuje funkcionalnost e-kolesa in Dogodek E-mobilnosti.

Vabljeni, da podoživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z mladimi elektrotehniki delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.
Več informacij lahko najdete na spletni strani https://e-bikes.uni-mb.si oziroma na elektronskem naslovu .

Izjava za javnost