Dosežki arhiv

robotika1Medtem ko se večina dijakov že odpravlja na počitnice in zasluženi oddih, sta dijaka SERŠ-a, Bojan Potočnik, maturant tehniške gimnazije, in Matej Drobnič, dijak programa tehnik računalništva, dosegla največji uspeh v zgodovini SERŠ-a, in sicer 1. mesto v svetovni konkurenci na področju robotike.

Robotika je področje prihodnosti, saj povezuje tako elektroniko kot računalništvo. Ekipa robotike Srednje elektro-računalniške šole Maribor, SERŠ TEAM, se je udeležila svetovnega tekmovanja v gradnji in programiranju mobilnih robotov, ki je letos potekalo v Eindhovnu na Nizozemskem. Bojan Potočnik robotika2in Matej Drobnič, člana ekipe SERŠ TEAM, sta pod mentorskim vodstvom profesorja Mirana Waldhütterja tekmovala v kategoriji RESCUE B junior. Naloga tekmovalnega robota je bila vezana na reševanje ponesrečencev v naravni nesreči. Avtonomno se je moral voziti po labirintu, ki je predstavljal mesto naravne nesreče, premagovati ovire in s pomočjo merjenja temperature poiskati ponesrečene ljudi.

Ekipa SERŠ TEAM je v konkurenci 23 ekip iz celega sveta, katerih udeležba na svetovnem prvenstvu je vezana na kvalifikacije posameznih državnih prvenstev, skupaj z madžarsko ekipo robotika3LegoRockers zmagala v tekmovanju RESCUE B SUPER TEAM in s tem premagala na področju robotike številne razvitejše države, in sicer Japonsko, Kitajsko, Nemčijo, Portugalsko, Avstrijo … Napetost se je stopnjevala vse do samega konca, saj je SERŠ TEAM svojo izjemno uvrstitev dosegel prav v zadnjih sekundah tekmovanja.

Znanje, delo in ustvarjalnost dijakov SERŠ-a so bili s tem uspehom ponovno nagrajeni.

Dijake je med drugim sprejel župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec in minister dr. Jernej Pikalo.

Odmevi v medijih

Sprejem pri:

Galerija fotografij

[su_youtube_advanced url=”http://www.youtube.com/watch?v=0NU2y-mekNc”]Tab 3 content[/su_youtube_advanced]

[su_youtube_advanced url=”http://www.youtube.com/watch?v=q2j495ndCFw”]Tab 3 content[/su_youtube_advanced]

[su_youtube_advanced url=”http://www.youtube.com/watch?v=4nbieArz4U0″]Tab 3 content[/su_youtube_advanced]