Glasbeno-gledališka predstava Tesla

V sredo, 23. 1. 2019, si bodo dijaki v Narodnem domu ogledali glasbeno-gledališko predstavo Tesla. Udeležili se ga boste dijaki 1. in 2. letnika SSI  in tehniške gimnazije.

Ob 8.30 se zberete pred šolo na Smetanovi ulici. Predstava se prične ob 9.00 in bo trajala do 10.00. Spremljali vas bodo učitelji:

1.ag Hergan Grosek Breščak (vodja poti)   2.ag Ferlež Soršak
1.ar Lotrič Šarman Šumandl   2.ar Nerat Rajšp
1.br Visočnik Primožič   2.br Nekrep Golob
1.cr Pušnik Bruderman Jesenovec   2.cr Germ Štrucl
1.dr Podvršnik Krajnc   2.dr Gajšek Sovič Potisk
1.at Čokl Krivec Švab   2.at Rozin Papič
1.bt Novak Skok   2.bt Zinrajh  

Do Narodnega doma in nazaj boste šli peš pod vodstvom učiteljev.  Na poti, kakor tudi v gledališču, se obnašajte kulturno in disciplinirano. Po ogledu filmov se vrnete v šolo, greste na malico in nadaljujete s poukom ob 11.10.

Ogled predstave stane 4,50 EUR. Plačate z UPN do 15. januarja.

Ogled predstave sodi v sklop interesnih dejavnosti ali obveznih izbirnih vsebin in je obvezen. Učitelji, ki vas bodo spremljali, bodo preverili tudi prisotnost.

Osrednja osebnost glasbeno-gledališke predstave Tesla je izumitelj Nikola Tesla, za katerega številni trdijo, da je »človek, ki je izumil 20. stoletje«.

»Predstava se sprehodi skozi devet poglavij Teslovega življenja, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavijo svet Nikole Tesle, njegovih izumov ter predvsem njegove neizmerne humanistične želje po izboljšavi sveta za naslednje generacije. Tesla se nam v šolski uri predstavi ne le kot znanstvenik in izumitelj, temveč tudi kot rahločuten vsestranski umetnik, neke vrste sodobni Leonardo Da Vinci, čigar način ustvarjanja je najpogosteje spominjal na Mozartovo ustvarjanje glasbe.«

Pripravil:                                                                                                  
Borut Breščak

Ravnateljica:
Irena Srša Žnidarič, spec.