Moje ime je Ivan Ketiš. Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike z magisterijem iz menedžmenta v izobraževanju. S Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor sem tesno povezan. V letih 1959–1963 sem bil njen dijak, v letih 1972–2012, torej celih 40 let, pa sem bil v njej zaposlen; najprej kot učitelj strokovno-teoretičnih predmetov, zadnjih 29 let ali sedem mandatov pa kot njen ravnatelj. Sedaj sem upokojen.

Če kdo pozna SERŠ, sem to gotovo jaz. Že v moji mladosti je bila šola izjemno kakovostna, kar se je pokazalo pri študiju na takratni Višji tehniški šoli, na katero sem se vpisal s številnimi sošolci. V znanju smo prednjačili pred kolegi s končano gimnazijo.

Da je šola tudi vsa leta po odhodu naše generacije ohranjala visoko kakovost, kažejo izjemni uspehi tako njenih diplomantov kot njihovo nadaljnje izobraževanje in poklicna pot. Če vas zanimata področji elektrotehnike ali računalništva, zaposlitev po srednji šoli ali nadaljnje izobraževanje, ste danes na pravem mestu. Šola, ena najbolje opremljenih v državi, s kakovostnim učnim kadrom zagotavlja odlične pogoje za oboje.