Microsoft Azure

Microsoft Azure je spletni portal, ki je namenjen akademskim inštitucijam, fakultetam, laboratorijem, študentom študijskih programov računalništva in informatike, dijakom in zaposlenim na srednjih šolah. Omogoča pridobitev Microsoftovih razvojnih orodij, platform in strežnikov za uporabo v izobraževalne in raziskovalne namene. Srednja elektro-računalniška šola Maribor je članica MSDN Academic Alliance od decembra leta 2003.

Kdo je upravičen do brezplačne programske opreme?

S članstvom Srednje elektro-računalniške šole Maribor v Microsoft Azure so do brezplačne uporabe programske opreme upravičeni:

  • vsi redni dijaki Srednje elektro-računalniške šole Maribor in
  • zaposleni na Srednji elektro-računalniški šoli Maribor.

Programsko opremo prejmejo brezplačno tudi za uporabo na osebnem računalniku doma v pedagoške in nekomercialne raziskovalne namene. Pri uporabi te programske opreme morajo ravnati v skladu z zahtevami Licenčne pogodbe za končnega uporabnika programa Microsoft Azure , ki se nahaja na spletni strani https://portal.azure.com/

Kako se prejme dostop do brezplačne programske opreme?

Z vpisom v Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor dijaki v izobraževalne namene pridobijo elektronski naslov z domeno sers.si, ki ga morajo uporabljati ves čas izobraževanja na SERŠ-u. S tem naslovom dostopajo tudi do spletnih strani, ki so namenjene izobraževanju pri različnih predmetih na šoli.

Na tem obrazcu je navedeno:

  • ime in priimek dijaka,
  • elektronski naslov z domeno sers.si,
  • naslov poštnega predala,
  • začasno geslo.

Pred prvo uporabo storitve, se prijavite na portal https://outlook.com/sers.si in vnesete uporabniško ime in geslo, ki ste ga dobili na obrazcu.

Tako boste dobili dostop do vaše elektronske pošte in tudi pravico do naložitve programske opreme Office365.

Navodila za uporabo Microsoftovih storitev

Na koga se je potrebno obrniti v primeru težav?

Če imate težave pri prijavi ali pa imate težave pri uporabi storitev,  se obrnite na sistemskega skrbnika na šoli Jerneja Krajnčana v času govorilnih ur.

Elektronski naslov skrbnika: admin(at)sers.si

Kaj se zgodi v primeru zlorabe s strani dijaka?

Vsaka zloraba te strani (poizkusi vdorov, lažno prijavljanje itd.) se kaznuje z odvzemom pravice do prenašanja programske opreme.

Pri ugotovljeni zlorabi se elektronski račun dijaka blokira ter se ga pozove na zagovor. Pri ugotovljeni načrtni zlorabi se dijaka sankcionira skladno s pravilnikom šole.