V četrtek, 26. januarja 2023 bo v dopoldanskem času (od devete ure naprej), v kleti stolpnice UKC Maribor (pod urgentnim centrom), potekala krvodajalska akcija za dijake in delavce SERŠ-a.

Prijavite se pri razredniku ali ravnateljici do četrtka, 19. 1. 2023. V tabelo napišite ime in priimek dijaka, oddelek in letnico rojstva.

Vabljeni ste vsi zdravi polnoletni dijaki in delavci šole, saj kri rešuje življenja.

Dijaki, ki se nameravajo udeležiti akcije, naj se prosim vpišejo na priloženi seznam ali se prijavijo pri ravnateljici šole Ireni Srša Žnidarič. Sezname razredniki vrnite ravnateljici najpozneje 20. 1. zjutraj, da nas prijavim.

Osnovna navodila krvodajalcem:

 

  1. Krvodajalec ste lahko, če ste zdravi, stari vsaj 18 let, tehtate najmanj 50 kg in nimate večjih tetovaž. Če ste prehlajeni ali se splošno slabo počutite, ne hodite na krvodajalsko
  2. Pred odvzemom lahko pijete poljubno količino tekočine in jeste nemasten obrok Pred akcijo ne smete zaužiti mastne hrane. Na odvzem krvi ne hodite tešči.
  3. Akcija poteka po navedenem vrstnem redu: dvig kartona in vprašalnika, izpolnjevanje vprašalnika, krvna preiskava, telesni pregled, odvzem krvi, topla malica. Ker dobite malico po odvzemu, jejte tudi pred tem.
  4. S seboj imejte osebni dokument, ne potrebujete zdravstvene
  5. Shranite potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji, ker ga boste pokazali razredniku kot opravičilo za odsotnost pri pouku.
  6. Krvodajalec je na dan odvzema oproščen pouka, za nagrado pa lahko izberete še dodaten prost dan, vendar le ob dogovoru z razrednikom in če predložite potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji.
  7. Hkrati potrdilo velja kot dokazilo za opravljene ID oz. OIV po prosti izbiri v obsegu 6 ur.