V torek, 17. januarja 2023, bo potekal zimski športni dan. Dijaki bodo sodelovali v naslednjih aktivnostih:

SMUČANJE IN BORDANJE – Mariborsko Pohorje: zbor ob 8:15 pod Spodnjo postajo vzpenjače. Smučanje bo potekalo do 13:00 ure. Smuča se v skupinah z učitelji spremljevalci. Cena smučarske vozovnice je 22 EUR. Dijaki boste razporejeni v skupine in določeni učitelju spremljevalcu. Učitelji vsake skupine organizirajo pobiranje denarja, zato si vozovnic ne kupujte sami. Vodja smučanja je prof. Boštjan Kozel.                    

DRSANJE – Zbor ob 7:30 pred Ledno dvorano. Drsanje bo potekalo od 8:00 do 9:30. Vstopnina je 2,50 EUR + 2,30 EUR za izposojo drsalk; skupno 4,80 EUR. Imejte točen znesek! Učitelj vsake skupine organizira pobiranje denarja za plačilo na blagajni. Vodja drsanja je prof. Rudolf Weinzerl.

PLAVANJE – Zbor vseh dijakov je ob 9:15 pred bazenom Pristan. Cena je 3,40 EUR. S seboj imejte točen znesek! Plavanje bo potekalo od 10:00 do 11:30 ure. Vodja plavanja je prof. Polona Krivec Švab.

NOGOMET

  1. skupina (1. in 2. letniki) pričetek tekmovanja ob 7:00 v ŠD Lukna.
  2. skupina (3. letniki in 4. letniki ter 2.d in 2.e) zbor ob 9:30 v ŠD Lukna.

Vodja aktivnosti je prof. Rok Marinič.

FITNES – zbor pred šolskim fitnesom. Vadba poteka v treh različnih skupinah. Razpored bo obešen pred šolsko telovadnico.

  1. skupina prične ob 7:00 do 8:30
  2. skupina prične ob 8:45 do 10:15
  3. skupina prične ob 10:30 do 12:00

Menjava skupin ni možna.

Vodja aktivnosti je prof. Martina Kovačič ter prof. Jože Štrucl.

NAMIZNI TENIS – zbor v telovadnici Doma Drava ob 8:50, kjer bo šolsko prvenstvo v namiznem tenisu. Vodja je prof. Miran Waldhutter.

ŠAH – zbor v avli šole na Gosposvetski 9, ob 7:50 uri. Vodja je prof. Bojan Rozin.

POHOD – zbor na južni ploščadi Ljudskega vrta (Gregorčičeva ulica). Pohod poteka v dveh skupinah. Razpored bo obešen v avlah šole. Skupin ni mogoče zamenjati.

  1. skupina ima zbor ob 9:30 – vodja pohoda je prof. Robi Novak.
  2. skupina ima zbor ob 10:00 – vodja pohoda je prof. Darko Zinrajh.

E-ŠPORT – Zbor v avli šole na Smetanovi ob 8:15. Tekmovanje bo potekalo v naslednjih kategorijah: League of Legends, CS:GO, Beat Saber in Dirt Rally (zadnji dve VR). Prijave so omejene na dva dijaka na razred. Lahko prinesete svoje igralne pripomočke. Vodja je prof. Jernej Kranjčan.

KOŠARKA – zbor pred šolsko telovadnico ob 8:00. Potekalo bo med oddelčno tekmovanje v igri 3:3. Vodja je prof. Bojan Skok.

POMEMBNA INFORMACIJA;

Dijaki se na športni dan prijavijo preko povezave, ki jo boste dobili na seršev e-naslov, najkasneje do 6. 1. 2023. Na določenih športnih aktivnostih so omejitve števila dijakov po oddelku, na katerih se le ti lahko udeležijo.

Seznami dijakov po skupinah bodo objavljeni v petek, 13. 1. 2023, na oglasni deski v obeh avlah šole. Vsi, ki se ne boste prijavili in ne boste nikjer na seznamu, se priključite na POHOD, ter svojo prisotnost na dan ŠD javite odgovornemu učitelju.

 

Malico dvignete v jedilnici od 7:00 do 11:00 ure ali pa si jo odjavite.

Vse aktivnosti se opravljajo v športni opremi oz. v opremi, ki je primerna za izbrani šport. Kjer se dejavnost opravlja v več skupinah, skupin v katero ste razvrščeni ni mogoče menjati.

Športni dan je obvezna interesna dejavnost, zato bodite aktivni tam kjer ste prijavljeni in izkoristite dan za šport in prijetno druženje z vrstniki.

 

Pripravil: Aktiv ŠVZ

Ravnateljica: Irena Srša Žnidarič, spec.