Dijaki boste šli na sprehod po Mariborskem otoku in obiskali Fakulteto za naravoslovje in matematiko Maribor (Koroška cesta 160, Maribor).

PROGRAM

Zbor za vse dijake je na ploščadi pred Gosposvetsko 9 ob 8:30.

Sledi sprehod do Fakultete za naravoslovje in matematiko Maribor (FNM MB). Ob uri obiska (ob 9.00 ali 11.00) je sprejem pri glavnem vhodu. Delavnica Izkustveno spoznavanje živali bo potekala v telovadnici in Vivariju FNM MB – oddelek za biologijo, približno 2 uri. Na zabaven in poučen način bodo predstavili izbrane žive organizme ter njihove značilnosti. Sledi voden ogled Vivarija in hranjenje živali.

Po obisku FNM MB se boste sprehodili čez Koblarjev zaliv do Mariborskega otoka in si ga boste ogledali z uporabo aplikacije CŠOD Misija. Na mobilne telefone si naložite aplikacijo CŠOD Misija. Izmed ponujenih misij izberete Sprehod po Mariborskem otoku. Začetek poti je na mostu. Pot vas bo skupaj z učitelji vodila po celotnem otoku.

Nato se odpravite ob Dravi, kjer lahko opazujete raznovrstnost favne in flore obrežja, nazaj proti SERŠ-u. Oddelki, ki imate predviden obisk FNM MB ob 11.00, imate najprej ogled Mariborskega otoka in nato delavnico v FNM.

Dijaki 1.ag se zberete on 10:30 pred SERŠ in greste do FNM.

Naravoslovni dan za posamezne oddelke bo izveden po naslednjem urniku:

datumoddelekObisk FNMSpremljevalecSpremljevalec
torek, 27.9. 20221.bt09:00WaldhütterVeselič
 1.at11:00ČoklKralj
rezerve MariničKrajnčanLah Milič
sreda, 28.9. 20221.cr09:00MedvedKorošec A:
 1.dr11:00PetelinLotrič
rezerve  PotiskNekrep
četrtek, 29.9. 20221.ar09:00MedvedGajšek
 1.br11:00MilanovičVisočnik
rezerve  GolobJesenovec
petek, 30. 9. 20221.ag11:00VinkoŽvikart Kropivšek

 

Delavnica je plačljiva in sicer 3 € na osebo, kar plačate s položnico.

Primerna oprema: udobne pohodne hlače, pohodni čevlji ali športni copati s tršim podplatom, dežna vetrovka, nahrbtnik, rezervna majica, napitek in malica. Dijaki, ki imate subvencionirano malico, lahko to prevzamete v jedilnici, od 7.00 ure dalje ali pa si je ne naročite.

Zadolženi učitelji skrbijo za red in disciplino ter popišejo prisotne na več kontrolnih točkah. Na naravoslovnem dnevu se vedite spoštljivo do narave in ljudi. Predvajanje glasbe in uporaba telefonov na pohodu ni dovoljena. Imejte se lepo in pazite nase.

Naravoslovni dan sodi med interesne dejavnosti, zato je udeležba obvezna. Za odsotne dijake (opravičeno ali neopravičeno) bomo pripravili nadomestno dejavnost v času pred ali po pouku

Vodja dejavnosti je (potni nalog, poročila) Nataša Petelin.

 

Pripravila: Nataša Petelin in Borut Breščak                                                         Ravnateljica: Irena Srša Žnidarič, spec.