V torek, 20. septembra 2022 bo v dopoldanskem času, v prostorih Medicinske fakultete Maribor, potekala krvodajalska akcija za dijake in delavce SERŠ-a.

Prijavite se pri razredniku ali ravnateljici do četrtka, 15. 9. 2022. V tabelo napišite ime in priimek dijaka, oddelek in letnico rojstva. Do tega datuma se morate tudi predhodno prijaviti na Centru za transfuzijsko medicino UKC MB na (02) 321 22 71 ali 041 320 796.

Vabljeni ste vsi zdravi polnoletni dijaki in delavci šole, saj kri rešuje življenja.

Dijake, ki se nameravajo udeležiti akcije, prosim naj se vpišejo na priloženi seznam ali se prijavijo pri ravnateljici šole Ireni Srša Žnidarič.

Osnovna navodila za krvodajalce:
1. Krvodajalec ste lahko, če ste zdravi, stari vsaj 18 let, tehtate najmanj 50 kg in nimate večjih tetovaž. Če ste prehlajeni ali se splošno slabo počutite, ne hodite na krvodajalsko akcijo.

2. Pred odvzemom lahko pijete poljubno količino tekočine in jeste nemasten obrok hrane. Na odvzem krvi ne hodite tešči.
3. Akcija poteka po navedenem vrstnem redu: dvig kartona in vprašalnika, izpolnjevanje vprašalnika, krvna preiskava, telesni pregled, odvzem krvi, topla malica. Ker dobite malico po odvzemu, jejte tudi pred tem.
4. S seboj imejte osebni dokument, ne potrebujete zdravstvene kartice.
5. Shranite potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji, ker ga boste pokazali razredniku kot opravičilo za odsotnost pri pouku.
6. Krvodajalec je na dan odvzema oproščen pouka, za nagrado pa lahko izberete še dodaten prost dan, vendar le ob dogovoru z razrednikom in če predložite potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji.
7. Hkrati potrdilo velja kot dokazilo za opravljene ID oz. OIV po prosti izbiri v obsegu 6 ur.

 

Organizatorka in ravnateljica: Irena Srša Žnidarič, spec.