Obvezni sistematski zdravstveni pregledi bodo potekali na Šolskem dispanzerju na Gosposvetski c. 41 v Mariboru po sledečem razporedu:

Oddelek Datum pregleda Opomba
1.ag 3.2.2022

9.2.2022

 
1.ar 21.2.2022

23.2.2022

 
1.br 24.2.2022

7.3.2022

 

 

V enem dnevu bodo pregledali do 16 dijakov zato bo pregled dijakov enega oddelka potekal dva dneva. Pregledi bodo potekali vzporedno s poukom. Dijaki boste prihajali na pregled posamično (en dijak na 15 min.). Podroben razpored bodo pripravili v zdravstvenem domu, podatke pa vam bo posredoval razrednik. 15 min. pred določenim terminom zapustite pouk in se napotite na pregled. Po pregledu se nemudoma vrnite v šolo in se pridružite pouku. Kdor bo naročen na pregled med 7.00 in 7.45 naj ne hodi v šolo ampak se napoti direktno na pregled.

V sklopu sistematskega pregleda je predviden odvzem krvi (ni potrebno biti tešč)  in cepljenje proti tetanusu, ki je tudi po zakonu obvezno.

S seboj prinesite cepilne knjižice, izkaznice zdravstvenega zavarovanja, očala (če jih imate), in morebitne izvide.

Obvezno prinesite s seboj dokazilo o izpolnjevanju PCT pogoja. Za tiste, ki se testirate v šoli, velja tudi ta test. Imejte fotografijo testa s seboj. Kdor bo naročen na pregled še preden se bo testiral v šoli, naj ima s seboj komplet za testiranje in bo to opravil v zdravstvenem domu.

 Udeležba je obvezna! Pregled sodi med OIV oziroma ID. Iz zdravstvenega doma nam bodo posredovali podatke o vaši udeležbi in disciplini. Odsotnost bomo obravnavali enako, kot odsotnost od pouka.

 

Pripravil:                                                                                                                                  Ravnateljica:

Darko Romih, pom. rav.                                                                                                          Irena Srša Žnidarič, spec.