ZIMSKI ŠPORTNI DAN

V torek, 18. januarja 2022, bo potekal zimski športni dan. Dijaki bodo sodelovali v
naslednjih aktivnostih:

SMUČANJE IN BORDANJE – Mariborsko Pohorje: zbor ob 8:15 pod Spodnjo postajo vzpenjače. Smučanje bo potekalo do 13:00 ure. Smuča se v skupinah z učitelji spremljevalci. Cena smučarske vozovnice je 12€. Dijaki boste razporejeni v skupine in določeni učitelju spremljevalcu. Učitelji vsake skupine organizirajo pobiranje denarja, zato si vozovnic ne kupujte sami. Vodja smučanja je prof. Aleš Bezjak.

DRSANJE – Zbor ob 7:30 pred Ledno dvorano. Drsanje bo potekalo od 8:00 do 9:30. Vstopnina je 2,50€ + 2,30€ za izposojo drsalk. Imejte točen znesek! Učitelj vsake skupine organizira pobiranje denarja za plačilo na blagajni. Vodja drsanja je prof. Rudolf Weinzerl.

PLAVANJE – Zbor vseh dijakov je ob 9:30 pred bazenom Pristan. Cena je 3.40€. S seboj imejte točen znesek! Vodja plavanja je prof. Polona Krivec Švab.

NOGOMET
1. skupina (1. in 2. letniki – razen 2.bt) pričetek tekmovanja ob 7:00 v ŠD Lukna.
2. skupina (3. letniki in 4. letniki, 1. d, 2. d ter 2.bt) zbor ob 9:30 v ŠD Lukna.
Vodja aktivnosti je prof. Rok Marinič.

FITNES – zbor pred šolskim fitnesom. Vadba poteka v treh različnih skupinah. Razpored bo obešen pred šolsko telovadnico.
1. skupina prične ob 7:00 do 8:30
2. skupina prične ob 8:45 do 10:15
3. skupina prične ob 10:30 do 12:00
Menjava skupin ni možna.
Vodja aktivnosti je prof. Martina Kovačič.

NAMIZNI TENIS – zbor v telovadnici Doma Drava ob 8:50, kjer bo šolsko prvenstvo v namiznem tenisu. Vodja je prof. Miran Waldhutter

ŠAH – zbor v avli šole na Gosposvetski 9, ob 7:50 uri. Vodja je prof. Bojan Rozin.

POHOD – zbor na južni ploščadi Ljudskega vrta (Gregorčičeva ulica). Pohod poteka v dveh skupinah. Razpored bo obešen v avlah šole. Skupin ni mogoče zamenjati.
1. skupina ima zbor ob 9:30 – vodja pohoda je prof. Robi Novak
2. skupina ima zbor ob 10:00 – vodja pohoda je prof. Darko Zinrajh

E-ŠPORT – Zbor v avli šole na Smetanovi ob 8:15. Vodja je prof. Jernej Feguš. Tekmovanje bo potekalo v naslednjih kategorijah: League of Legends, CS:GO, Beat Saber in Dirt Rally (zadnji dve VR). Prijave so omejene na dva dijaka na razred. Lahko prinesete svoje igralne pripomočke.

KOŠARKA – zbor pred šolsko telovadnico ob 8:00. Potekalo bo medrazredno tekmovanje v igri 3:3.
Vodja je prof. Bojan Skok.

NOVOST!!!
Dijaki se na športni dan prijavijo preko povezave, ki jo boste v sredo 5.1. dobili na seršev e-naslov.
Na določene aktivnosti so omejitve števila dijakov v oddelku, ki se le te lahko udeležijo.

Seznami dijakov po skupinah bodo objavljeni v petek 14.1. na oglasni deski v obeh avlah šole. Vsi, ki niste na seznamu, se priključite na POHOD, ter svojo prisotnost na dan ŠD javite odgovornemu učitelju.

Malico dvignete v jedilnici od 7:00 do 11:00 ure ali pa si jo odjavite.
Vse aktivnosti se opravljajo v športni opremi oz. v opremi , ki je primerna za izbrani šport. Kjer se dejavnost opravlja v več skupinah, skupin v katero ste razvrščeni ni mogoče menjat.

Za vse aktivnosti velja PCT. Dijaki, ki ste se samotestirali v šoli v ponedeljek, ta velja tudi za ŠD. Dijaki, ki ste v šoli v ponedeljek manjkali, morate po protokolu samotestiranje izvesti na zbornem mestu športnega dne v prisotnosti dodeljenega učitelja.

Športni dan je obvezna interesna dejavnost, zato bodite aktivni tam kjer ste prijavljeni in izkoristite dan za šport in prijetno druženje z vrstniki.

Aktiv ŠVZ                                                                                                                 Ravnateljica:
                                                                                                                                  Irena Srša Žnidarič, spec.