DogodkiRazno

V ponedeljek, 17. 2. 2020, je za dijake 1. letnikov srednjih strokovnih programov in 2. letnik gimnazije v okviru interesnih dejavnosti potekal dan preventivnih dejavnosti. Dijaki so poslušali predavanja z naslednjih področij:

  • Varnosti v prometu – v okviru projekta Še vedno vozim – vendar ne hodim je ga. Barbara Slaček predstavil nevarnosti, ki pretijo na udeležence v prometu, najpogostejše vzroke za nesreče in svojo življenjsko zgodbo.
  • Odvisnosti od prepovedanih substanc – predavatelj Mitja Duh je predstavil svojo življenjsko zgodbo, ki jo je opisal v knjigi Tek za življenjem (dostopna tudi v šolski knjižnici). Dijakom je predstavil temačno obdobje svojega življenja prežetega s spletkami, kriminalom in drogami, ki se konča s težavnim povratkom v normalno življenje.
  • Varnost na internetu – predavanje je izvedela ga. Nina Gradišnik v okviru organizacije Safe.si, ki je opozorila na nevarnosti, ki se jih uporabniki interneta in socialnih omrežij pogosto ne zavedamo in kakšne so lahko posledice.