Razno

V torek, 21.1. se je na SERŠu pod okriljem zimskega športnega dneva zgodil prvi e-športni dan v Sloveniji. Udeležilo se ga je okoli 40 dijakov drugih in četrtih letnikov, tekmovali pa so v štirih kategorijah e-športa.

V Super Smash Bros smo izpeljali tri krajše turnirje, dvakrat je slavil Žan Hazl iz 4.bt, v zadnjem turnirju pa je moral premoč priznati Alenu Vogrincu iz 4.at. Obema čestitamo!

V CS:GO se je pomerilo sedem dvojic, v finalu sta zmagala Chris Zerjavic in Miha Žabkar iz 4.ar. Čestitke!

V kategoriji Minecraft smo izvedli dve tekmovalni seriji; osem tekmovalcev je najprej imelo pol ure časa za pripravo v survival načinu, nato pa so se med seboj pomerili v zaprti areni. V prvi rundi je zmagal Tevž Beškovnik, 2.cr; v drugi rundi pa je zmaga pripadla Theu Omanu iz 2.dr. Posebna pohvala gre Patricku Pivcu iz 2.d, ki se mu je zmaga v obeh rundah izmaknila le za las…

V “kraljevski” kategoriji League of Legends so se pomerile štiri ekipe po pet dijakov, po razburljivem finalu je ekipa 4. letnikov (Žiga Weber, Žak Žmavc, David Potisk, Mitja Knuplež in Nejc Krajnc) premagala 2.letnike.

Zahvalil bi se vsem sodelujočim, šoli, da je to omogočila, aktivu športne vzgoje, ki je e-šport vključil v redni športni dan in pa seveda ekipi dijakov gaming krožka, brez katerih nič od tega ne bi bilo mogoče.

Jernej Feguš