Razno

Tehnologija zelo vpliva na naša življenja in spreminja svet. Posledično se spreminja tudi trg dela. Vzpostavila so se nova delovna mesta, ki jih nekoč ni bilo, oblikujejo se različna delovna okolja in nove oblike podjetij. Spreminjajo pa se tudi kadrovska stroka in načini povezovanja med iskalci priložnosti ter ponudniki delovnih izzivov. V svetu so on-line kadrovski dogodki nekaj samoumevnega in skrajni čas je že bil, da se temu pridruži tudi Slovenija.

Kaj je on-line karierni sejem?
On-line karierni sejem poteka zelo podobno kot običajni zaposlovalni sejmi. Glavna razlika je v tem, da delodajalci pri on-line sejmu svoje podjetje in prosta delovna mesta predstavijo na virtualnih stojnicah, iskalci pa preko spletnih orodij stopijo v neposreden stik z njimi.

Kako deluje on-line sejem?
Pogovori potekajo tudi prek orodja Skype ali enostavnega klepetalnika. Kadroviki podjetij bodo odgovarjali na vaša vprašanja. Sodelovanje je zelo enostavno in nič vas ne stane raziskati svoje možnosti.

Kdaj bo potekal?
Sejem bo potekal v četrtek, 14. marca 2019 med 10:00 in 20:00 uro, v živo na spletnem mestu sejem.optius.com, kjer se že danes lahko iskalci zaposlitve na sejem prijavijo. Na prosta delovna mesta pa se bodo lahko udeleženci prijavili še med 15. in 17. marcem 2019.

Kaj potrebujete?
Življenjepis, pametni telefon, tablico ali računalnik.

Postavite se na  zaposlitveni zemljevid
Mnogi zaposlovalci ponujajo priložnosti za mlade kadre, ki svojo pot šele začenjajo in zbirajo izkušnje. Na dan sejma se razgledate med vsemi možnostmi in kontaktirate tiste delodajalce, ki so zanimivi za vas.

Spoznajte svojega prvega delodajalca. Pokukajte na https://www.optius.com/prvi-slovenski-on-line-karierni-sejem/ kjer se boste že lahko prijavili na sejem in raziskali delodajalce, ki vas bodo 14. marca čakali na spletu.