Razno

»GREEN ENTERPRISE 2018-2020

je naslov trenutnega ERASMUS+ projekta, v katerem sodelujemo predstavniki štirih partnerskih zelenih dežel; Latvija, kot glavna nosilka projekta, Portugalska, Italija in mi. Glavni cilj projekta je ustanoviti mini zeleno podjetje. »Mini podjetje, zeleno podjetje« sta glavni temi projekta. Dijaki in učitelji SERŠ-a bomo skupaj s partnerji raziskovali, kako lahko mladoletni dijak ustanovi svoje podjetje, s kakšnim produktom lahko uspe, kdo mu lahko pri tem pomaga in tako naprej. Ob tem bomo razmišljali »zeleno« oziroma okolju prijazno in po načelih »krožnega gospodarstva« recikliranja ali ponovne uporabe izbrali ustrezni produkt.

Delovni plan projekta smo koordinatorji potrdili v decembru 2018 v Latviji, na gimnaziji v Kuldigi, ki je tudi nosilka tega projekta. Kuldiga se ponaša z najširšim slapom v Evropi.

Čaka nas veliko dela, predvsem raziskovanja, dogovarjanja in medsebojnega sodelovanja. Obiskali bomo prelepe kraje severno-zahodne Portugalske, vzhodne Sicilije in severne Latvije. Serševci pa jim bomo razkazali bisere Slovenije.