Razno

V četrtek, 13. septembra 2018 bo v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, potekala prva krvodajalska akcija v tem šolskem letu za dijake in delavce SERŠ-a.

Odvzem krvi bo potekal v Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor, v kleti stolpnice.

Vabljeni ste vsi zdravi polnoletni dijaki in delavci šole, saj kri rešuje življenja.

Dijake, ki se nameravajo udeležiti akcije, prosim naj se vpišejo na priloženi seznam ali se prijavijo pri ravnateljici šole Ireni Srša Žnidarič.

Akcija se prične ob 7.00 in traja do 11.00.

Osnovna navodila za krvodajalce:

  1. Krvodajalec ste lahko, če ste zdravi, stari vsaj 18 let, tehtate najmanj 50 kg in nimate večjih tetovaž. Če ste prehlajeni ali se splošno slabo počutite, ne hodite na krvodajalsko akcijo.
  2.  Pred odvzemom jejte poljubno količino tekočine in nemasten obrok hrane.  Pred akcijo ne smete zaužiti mastne hrane. Na odvzem krvi ne hodite tešči.
  3. Akcija poteka po navedenem vrstnem redu: dvig kartona in vprašalnika, izpolnjevanje vprašalnika, krvna preiskava, telesni pregled, odvzem krvi, topla malica. Ker dobite malico po odvzemu, jejte tudi pred tem.
  4. S seboj imejte osebni dokument, ne potrebujete zdravstvene kartice.
  5. Shranite potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji, ker ga boste pokazali razredniku kot opravičilo za odsotnost pri pouku.
  6. Krvodajalec je na dan odvzema oproščen pouka, za nagrado pa lahko izberete še dodaten prost dan, vendar le ob dogovoru z razrednikom in če predložite potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji.
  7. Hkrati potrdilo velja kot dokazilo za opravljene ID oz. OIV po prosti izbiri v obsegu  6 ur.

Tisti ki boste darovali kri prvič, boste prejeli tudi posebno priznanje.

Prijavite se v priloženo tabelo ali naknadno pri ravnateljici do torka, 11. 9. 2018 do 12.00.