Razno

Elektro Maribor je trem najboljšim dijakom SERŠ-a (Jerneju Frangežu, Maticu Strajnšku in Matjažu Kajbi) že tradicionalno podelil nagrade za odličnost in odlične dosežke v izobraževanju .
V četrtek, 18. junija 2015, je na slavnostni podelitvi Elektro Maribor najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor v šolskem letu 2014/2015 podelil nagrade za odličnost. Priznanja sta dijakom podelila mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, in Irena Srša Žnidarič, ravnateljica Srednje elektro-računalniške šole Maribor. Oba menita, da je odličnost v znanju pri mladih izjemno pomembna in, da jo je potrebno spodbujati na več ravneh.
NAGRAJENCI:
1. nagrada: Jernej Frangež
Je dijak, ki se zaveda, da je elektrotehnika hitro razvijajoča se disciplina, kar je dokazal s svojimi odličnimi raziskovalnimi nalogami s področja elektronike. Letos je za svoje raziskovalno delo »Primerjava delovanja pogona, krmilja in ekološke naravnanosti pralnih strojev za domačo uporabo«, prejel nagrado dr. Brede Žerjal, 1. mesto ter zlato priznanje. Skrbi tudi za prenos strokovnega znanja na osnovnošolce, šolo zastopa na strokovnih tekmovanjih in predstavitvah, prakso pa je letos v okviru Erasmus+ opravljal v Italiji.
2. nagrada: Matic Strajnšak
Je dijak, ki zna za petko vse kar ga v šoli vprašamo v okviru programa tehnik računalništva. Tudi slovenščina in matematika mu gresta odlično, kar je dokazal ne le z odličnimi ocenami, ampak tudi z zlatim Cankarjevim priznanjem in zlatim priznanjem za tekmovanje iz matematike. Njegova strast je robotika, kjer je z ekipo že v 1. letniku dosegel 1. mesto na mednarodnem tekmovanju na Slovaškem. Raziskovalni nalogi je pripravil iz zgodovine in računalništva. Je vsestransko uspešen dijak šole.
3. nagrada: Matjaž Kajba
Je dijak tehniške gimnazije, ki se je s svojim znanjem iz robotike proslavil ne le v svoji šoli, temveč tudi v Avstriji, na Slovaškem, v Braziliji, letos pa bo svojo srečo in znanje iz robotike preizkusil na Kitajskem. Pri delu uporablja tudi najnovejšo tehnologijo – rezkalnik, SMD tehnologije tiskanih vezij in 3-D tiskalnika. Sodeloval je v zelo uspešni ekipi električnega kolesa SERŠBike, sodeluje v šolskem glasbenem krožku in šolskem ansamblu še marsikje, saj ga ne zanima samo pouk.