Razno

V četrtek, 15. januarja 2015 bo v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ne v Centru za transfuzijsko medicino UKC, temveč na začasni lokaciji v Ginekološki kliniki, 4. nadstropje (bivša očesna ambulanta, stara stavba levo od glavnega vhoda) potekala prva krvodajalska akcija za dijake in delavce SERŠ-a v tem šolskem letu.

Vabljeni ste vsi zdravi polnoletni dijaki in delavci šole, saj kri rešuje življenja.

Prosim dijake, ki se nameravajo udeležiti akcije, naj se vpišejo na priloženi seznam ali se prijavijo pri ravnateljici šole Ireni Srša Žnidarič do srede, 14. 1. 2015 do 8. ure.

Akcija se prične ob 7.30 in traja do 11.00. Pridite do 10.00.

Osnovna navodila za krvodajalce:

  1. Krvodajalec je lahko vsaka zdrava polnoletna oseba stara vsaj 18 let. Odklonijo osebe z manj kot  50 kg, tiste z večjimi tetovažami in prehlajeni.
  2. Pred akcijo ne smemo zaužiti mastne hrane. Priporočajo poljubno količino tekočine in nemasten obrok hrane.
  3. Potek akcije: dvig kartona in vprašalnika, izpolnjevanje vprašalnika, krvna preiskava, telesni pregled, odvzem krvi, topla malica.
  4. S seboj imejte osebni dokument.
  5. Shranite potrdila o sodelovanju na krvodajalski akciji, ker jih boste predložili razrednikom kot opravičila za odsotnost pri pouku!
  6. Krvodajalec je na dan odvzema oproščen pouka, za nagrado pa lahko izbere še dodaten prost dan, vendar le ob dogovoru z razrednikom in če predloži potrdilo o sodelovanju na krvodajalski akciji.
  7. Hkrati potrdilo velja kot dokazilo za opravljeno ID oz. OIV po prosti izbiri v obsegu  6 ur.
  8. Vabljeni tudi učitelji.

Tisti ki boste darovali kri prvič, boste prejeli tudi posebno priznanje.